Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Möbelriksdagen dag 2, Vandalorum


Katja Pettersson
Foto fr vä: Nille Svensson, Sören Vilks, John Nelander

Karl Dunér
 

Mats Theselius
 fr. 08.45        Registrering med fika
Tid att se utställningarna.

09.15             Introduktion av Elna Svenle, museichef Vandalorum

09.30              KATJA PETTERSSON: Welcome Back
Utställningen Welcome Back, som hyllats i såväl SvD som DN, bygger på ett utforskande av antropocen, den tidsålder vi befinner oss i nu, definierad av människan. Katja Pettersson bjuder in till ett postapokalyptiskt rum, som vore vi museibesökare från en framtid. Sinnrika egenkonstruerade maskiner – inspirerade av Christopher Polhems mekaniska alfabet – blir till historiska kapslar genom vilka vi lockas att hitta tillbaka till vår egen relation till naturen.

Katja Pettersson var en av grundarna till den internationella designgruppen Front. Idag verkar hon som oberoende designer, entreprenör inom rättvis design och lektor på Konstfack.

10.15               KARL DUNÉR: Dramaten / Vandalorum
Dramaten-regissören och konstnären Karl Dunér berättar om sitt arbete på Sveriges nationalscen och om sin utställning på Vandalorum som invigs dagen efter Möbelriksdagen.

11.00               MATS THESELIUS: Biblioteket No. 5
Mats Theselius, en av Sveriges ledande möbelformgivare, berättar om sitt helhetsuppdrag att inreda den tidigare Margaretaskolan på Östermalm, en kristen flickskola som grundades av Hanna Lindmark, ångermanländskan som bortauktionerades som nioåring men kom att bli en av Sveriges första framgångsrika kvinnliga entreprenörer. Nu förvandlas hennes gamla hushållsskola till ett exklusivt bostadshus, under namnet Biblioteket No.5, i ett samarbete mellan arkitektbyrån Jägnefält Milton och Mats Theselius. De har skapat ett koncept med ena foten i den historiska miljön och den andra i morgondagens boendelösningar.

12.00               LUNCH I RESTAURANG SYLTAN
Syltan är rekommenderad som ett av Sveriges bästa caféer genom Whiteguide och nominerades 2017 till priset årets Kulturrestaurang på Restauranggalan.

13.00-15.00    Möjlighet att besöka Bruno Mathsson International samt Källemo

Alla är hjärtligt välkomna! Pris per person 250 kr ex. moms (312,50 kr inkl. moms).
Anmälan till dagen sker via Möbelriksdagens hemsida HÄR

 

Datum: 
Friday 16 March,
08:45 to 15:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här