Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Maria Hall 2.6 - 26.8 2018Smålands Konstarkiv och Vandalorum presenterar stolt konstnären Maria Hall i en soloutställning med flera aldrig tidigare visade verk. I teckning som målning frammanar Maria Hall en värld av upplevelse vi förmodligen annars skulle gå miste om. Det skira och det oansenliga får nya dimensioner- blir angeläget och omistligt. Motiven är oftast hämtade från naturen men ger inblickar i denna vi själva inte skulle hitta fram till.

I Halls oljemålningar på duk och pannå tillåts vi göra våra egna upptäckter. Och i processen lära känna både och oss själva och möjligen konstnären. Lyhördheten får sin belöning. Men med detta sagt är det ändå en utmaning att låta sig omslutas av hennes måleri i en utställning.

Med möjligheten att visa konstnärens måleri kan vi nu presentera en värld av obestridlig skönhet, in i minsta grässtrå: av både kraft och skörhet. En skönhet på intet sätt insmickrande: med både romantiska och vetenskapliga övertoner. Här finns en fingertoppskänsla som inte väjer för något, av en konstnär med respektingivande integritet.


Maria Hall föddes i Göteborg 1964 och är idag verksam i Stockholm. Hon är bland annat utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och Konsthögskolan Valand. Idag finns hon representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum, Kalmar Konstmuseum och Statens Konstråd. Hon har tidigare haft utställningar på bl.a. Dunkers Kulturhus, Kristianstads Konsthall, Kalmar Konstmuseum och Göteborgs Konstmuseum.

 

 

Bildtext: Maria Hall, Tulipa, foto: Mattias Lindbäck

 

Aktuella artiklar
20180703, OMKONST

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här