Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Wasteland: industri- och universitetssamarbetet 9.11 2018 - 16.1 2019

Den 6 september gick startskottet för det unika industri- och universitetssamarbetet Wasteland som initierats av Vandalorum tillsammans med det danska arkitektkontoret Lendager Group. I projektet deltar ett 60-tal studenter från kandidat- och masterutbildningar inom design och inredningsarkitektur vid Konstfack i Stockholm, Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet i Växjö. De 12 industrierna som deltar är alla baserade Gnosjöregionen: DS Smith Packaging, Gafs Kartong, Garo, HordaGruppen, Horda Stans, Källemo, Mikroponent, Proton Lighting, Stolab, Strömslunds Snickeri, Swedese och Värnamo Sängkläder.

Syftet med samarbetet är att de deltagande industrierna tillsammans med studenterna ska ges förutsättningar att analysera industrins avfall samt finna nya sätt att värdera och använda det. Studenternas uppgift har varit att utforska hållbarhet och cirkulär ekonomi samt tillsammans med den aktuella industrin utveckla idéer för material- eller produktframställning baserad på det avfall som den specifika industrin genererar.

Bakgrunden till projektet är att Lendager Group (ledande arkitektfirma, materialutvecklare och strateger inom cirkulär resursanvändning och återbruk) just nu visar en omfattande utställning på Vandalorum, Wasteland – från avfall till arkitektur, om hur avfall är vår största outnyttjade resurs.

OBS Galleriet är öppet om ej abonnerat.Projektet och utställningen stöds av Naturvårdsverket / Klimatklivet samt Region Jönköpings län.

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här