Öppettider

Måndag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet alla dagar 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Baked cod (MSC-certified) with browned butter with anchovy, organic egg, capers, horseradish and dill potaoes

Kerstin och Sven Lundhs stipendiat 2020: Markus Vallien 23.1 2021 – 11.4 2021

Den svaga utbrytarkungen
 
Konstnären, småjordbrukaren, slöjdaren och skogsarbetaren Markus Vallien är mottagare av Kerstin och Sven Lundhs stipendium år 2020. Han uppmärksammas med en soloutställningen Den svaga utbrytarkungen.
 
I Lada 3 kommer en bit av naturen att förflyttas inomhus och utgöra en större installation. Markus Vallien vill skapa en situation där vår uppfattning av verkligheten utmanas, omförhandlas och omtolkas. En kulturinstitution kan ses som en bit ordnad och tillrättalagd kultur, och det finns hos konstnären en strävan att utmana kulturella konventioner mellan verk och betraktare. Konstnärskapet befinner sig i mötet mellan människa och natur, ofta med en klang av vemod över en svunnen natur som påverkats eller försvunnit i spåren av en alltför rationell exploatering av naturresurser. Installationen kommer att vara ett intuitivt verk och ändra karaktär under utställningsperioden. 
 
Markus Vallien (f. 1969, baserad i Gissamåla i Småland) håller regelbundet  överlevnadskurser på Konstfack, har medverkat i konstprojektet Residence-in-Nature och haft en soloutställning på Vida Museum. Utställningen är ett samarbete mellan Smålands Konstarkiv och Vandalorum. 
 
Juryns motivering till priset: Med ett intresse för naturliga förlopp och för mötet mellan människa och natur i ständig omförhandling, har Vallien utvecklat ett eget oförställt konstnärskap. Hans konstnärliga praktik ger oss perspektiv som sätter våra invanda betraktelser i gungning. Stipendiet tilldelas den som i sitt konstnärskap visar en självständig hållning och söker ett eget språk.
 

För att se en kortvisning av utställningen, klicka HÄR

Today's lunch

Baked cod (MSC-certified) with browned butter with anchovy, organic egg, capers, horseradish and dill potaoes

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här