Öppettider

Måndag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet alla dagar 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Baked cod (MSC-certified) with browned butter with anchovy, organic egg, capers, horseradish and dill potaoes

Simon deBrée 23.1 2021 – 11.4 2021

  dagbok
Simon dBrée är uppväxt i Kanada men numera bosatt och verksam i småländska Skärbäck. Årstidsväxlingarna är en viktig del av Simons arbete och en avgörande inspiration. Varje målning tar månader att avsluta, många lager oljefärg ska byggas upp tillsammans med torrt pigment i olika medier. I utställningen visas ett antal större målningar. Utställningen är den första i Smålands Konstarkivs satsning med att lyfta fram yngre, inte lika etablerade konstnärer med anknytning till Småland. 
 
”Vanligtvis börjar jag ett arbete med färgerna och formerna som tillhör en säsong, sommar till exempel, men när jag är klar har vintern börjat. Så målningen kan spegla känslan av tidig vinter men spåren av sommaren är fortfarande synlig under alla lager oljefärg. På sätt och vis är målning ett sätt för mig att lokalisera mig i tid och rum. Det är ett sätt att konkretisera de kortvariga aspekterna av naturen och livet. När jag målar lager på lager blir målningens yta väldigt tät och det är denna täthet som för mitt konstverk närmare att återspegla en visuell upplevelse av naturen."
 
Simon deBrée (f. 1985) är utbildad vid Emily Carr University of Art and Design, Vancouver, Canada. Tidigare utställningar I urval: CAG 22nd Annual Art Auction, Contemporary Art Gallery, Vancouver, Kanada, Johan Berggren Gallery, Stockholm, Annaelle Gallery, Stockholm.

Lillesjön, 2018, 190 x 300 cm, Olja på duk 

För att se en kortvsining av utställningen, klicka HÄR

 
 
 

Today's lunch

Baked cod (MSC-certified) with browned butter with anchovy, organic egg, capers, horseradish and dill potaoes

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här