Öppettider

Tisdag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet tisdag-söndag 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Markus Emilsson Skolöst landskap

24.4 2021 – 29.8 2021


Välkommen till en sammandrabbning du sent ska glömma. Skolöst landskap är vägen in till en personlig resa där du som besökare får möjligheten att blicka in i dig själv. Tillsammans med konstnären Markus Emilsson ledsagas du in i en värld av glasskulpturer och konstnärliga gestaltningar som utmanar, leker och reflekterar kring gemenskap och mellanmänskliga möten. 
 
Utställningen består av fyra installationer som hålls samman av ett vägledande ljudverk. I en skolös ljudpromenad bjuds du in till ett personligt möte med Emilssons tankar och reflektioner. Ni gör nedslag i olika situationer och miljöer som speglar, utmanar och leker med förställningar och sociala spelregler. Konstverken i utställningen är sköra, starka, extravaganta, avskalade, lekfullt sprudlande och stillsamt reflekterande. 
Utställningen handlar om våra skiftande jag och personligheter, vem är jag i mötet med andra? Vilka är vi och vilka tillåter vi oss att vara? Hur ingår vi i en gemenskap? 
 
Glashantverket är Markus huvudsakliga praktik där mänskliga frågeställningar och socialt orienterade tankegångar genomsyrar hans skapande. Det relationella mötet mellan objektet och betraktaren och den interaktion som uppstår mellan dem är ryggraden i Markus Emilssons konstnärskap.
 
För att uppleva utställningen på bästa sätt rekommendera vi att du tar med dig egna hörlurar. Det kommer att finnas ett begränsat antal hörlurar att låna ut för de som inte har.
 
Markus Emilsson har haft separatutställningar och medverkat i grupputställningar runtom i Sverige, bl.a. på The Glass Factory, Galleri Arsenalsgatan 3 och Sveriges Glasmuseum. Han har även skapat offentliga konstverk och är verksam som curator och gästföreläsare. 

Foto: Anna Nordström

Today's lunch

Wednesday 15 February, 13:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här