Öppettider

Måndag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet alla dagar 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Anna Tedestam Ur hand i mun

11.9.2021-2.1.2021

Anna Tedestam ställer ut på Smålands Konstarkiv i Vandalorum.
 
Höstens stora utställning på Smålands Konstarkiv är med konstnären Anna Tedestam. Keramiska skulpturer och måleri tar plats i utställningsrummet i lada 3 i Vandalorum. Många av verken är helt nya och visas tillsammans med en del arbeten från andra uppmärksammade utställningar de senaste åren. 

Utställningens titel Ur hand i mun refererar till det ordspråk som beskriver ett leverne i omedelbar konsumtion utan möjlighet till långsiktig planering. Det speglar många konstnärers livssituation idag men även den direkthet och intensitet som återfinns i Anna Tedestams arbetsmetod.  

I hennes bildvärld är det vardagliga betraktelser och livet runt omkring oss som får fäste i leran - och det är inte vilken vardag som helst. Den är ofta burlesk, krampaktig och rättfram. Temperamentet är bräckligt och bombastiskt på samma gång. Paradoxen ger en känsla av sömnlös serieestetik kombinerat med ett utmanande och drivet hantverk. I en pandemisk tid då ”stanna hemma” varit en uppmaning, har nya funderingar kring ens egen plats och inre landskapen uppstått. 

Vi är väldigt glada över möjligheten att visa upp ett av Sveriges mest spännande konstnärskap inom samtida keramik.

F. 1991 i Alvesta, bor och arbetar i Stockholm. Skulptör och målare utbildad vid Konstfacks kandidat- och masterprogram med examen 2019. Representerad hos POM Gallery. Erhöll 2020 1-årigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden. Gestaltningsuppdrag i bl.a. Växjö och Göteborg. Finns representerad i flera kommuner och regioner i Sverige. 

Foton: Anna Tedestam

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här