Öppettider

Måndag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet måndag-söndag 10-17

Fler händelser

Today's lunch

Baked salmon served with creamy potato "Jansson", dill and fennel salad, dill oil

Smålands Konstarkiv & Studiearkivet

Smålands Konstarkiv i Vandalorum finns i dag i och samarbetar med Vandalorum som en självständig stiftelse. Konstarkivets verksamhet omfattar 7-8 utställningar per år, varav de flesta är egenproducerade. Smålands Konstarkiv grundades i Värnamo 1964 och har sedan dess skapat en betydande samling konst av konstnärer från 1920-talet till vår egen tid som är eller har varit knutna till Småland. Samlingen på ca 1500 verk ryms i Studiearkivet på Vandalorum och är öppen för allmänheten vid förbokning. I samlingen återfinns verk av bl.a. Ann Margret Dahlquist-Ljungberg, Erik Dietman, Sten Dunér, Calle Johansson, Erling Johansson, Sven Ljungberg och Vera Nilsson. Samlingen finns även sökbar via nätet.

1986 tog Smålands Konstarkiv och Smålands Konstnärsförbund initiativ till det som skulle bli Vandalorum, med uppdrag att genomföra ett koncept omkring Konst i vid bemärkelse, design och utbildning.

Smålands Konstarkiv drivs som en stiftelse med huvudmän från Värnamo kommun, Jönköpings läns landsting, Regionförbundet södra Småland samt Smålands Konstnärsförbund. Ordförande i stiftelsen är Karin Lundh.

För mer information om Smålands Konstarkiv se hemsidan: www.smalandskonstarkiv.se
Ett tack till Torsten Söderbergs stiftelse och Framtidens Kultur som hjälpt till att förverkliga Studiearkivet!

Målning av Erik Dietman, Den ryska kyssen, 1981

 

Today's lunch

Baked salmon served with creamy potato "Jansson", dill and fennel salad, dill oil

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här