Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

MARIA NORDIN 7.2 - 22.3 2015

Merge Cut Draw Out

Det är med stor glädje och respekt Smålands Konstarkiv och Vandalorum presenterar Maria Nordins konstnärskap. Maria uttrycker sig i storskaliga akvareller och animationer. Närgångna skildringar av människor och landskap med drag av abstraktion. Med ett upplöst och samtidigt precist formspråk.

I Maria Nordins storskaliga akvareller och animationer är kroppen den centrala utgångpunkten. I utställningen visas framför allt verk från de senaste fem åren och den fördjupning som skett. Från att ha målat kroppar i sin helhet har hon gått via närbilder och extrema uppförstoringar, löst upp och reducerat dessa till ytor och fläckar, för att sen låta kroppen vara i sin frånvaro. Det har varit ett undersökande av sammansmältning och upplösning, samtidigt som det varit ett undersökande av måleriet som form; av dess möjlighet att materialisera förslag och idéer men också som ett sätt att tänka, bortom det materiella. Det rosa som återkommer i målningarna används som den gemensamma färgen för köttet, för kroppen. Färgen blev också länken in i rum och landskap. I de målningarna tycks kroppen frånvarande, men finns också kvar i form av spår. Kroppen återfinns i en teaterscen, öde och rosa, i det berglandskap som veckar sig i hudens färger och kroppens struktur i uppförstoring. Den finns i hudtonerna i en fåtölj. En cirkulär arbetsprocess som vill närma sig erfarenheten av förhållandet mellan kroppen och platsen, hur kropp och plats ömsesidigt påverkat varandra.

Maria Nordin, född 1980 i Linköping. Hon är bl. a utbildad på kungl. Konstakademin, Stockholm. Bland andra utställningar märks Liljevalchs Konsthall 2009, Uppsala Konstmuseum 2012, Beckers Art Award, Färgfabriken 2011 Frieze Art Faire London, Galleri Magnus Karlsson 2012, the Armory Show, New York, 2012 och Konstakademiens pristagare 2014. Konstnären är representerad på bl. a Göteborgs Konstmuseum, Nordiska akvarellmuseet samt Statens Konstråd.

 

Akvarell "Utsnitt av en observation av en plats" , 2014/2015
 

Akvarell "Landskap (triptyk II)"
Triptyk, 2014

Obs! Bilden är beskuren. För att se bilden
i sin helhet klicka här.

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här