Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

JENNY NORDBERG 28.2 - 6.4 2015

3 TILL 5- MASSPRODUKTION I EN HANTVERKSKONTEXT

”Går det att göra unika handgjorda objekt skitfort?” Den frågan ställer sig industridesigner Jenny Nordberg i utställningen 3 till 5 – Massproduktion i en hantverkskontext som visas i Galleriet. Nordberg undersöker hur det unika i det handgjorda och det snabba i det massproducerade kan kombineras. Utgångspunkten hittar hon i funderingar kring hur vi tillverkar och konsumerar idag, hur vi gjort historiskt och hur vi skulle kunna göra framöver.
 

Utställningen presenterar två projekt. Det första, 3 to 5 Seconds – Rapid Handmade Production har pågått sedan 2014. Gemensamt för samtliga objekt i detta projekt är att de har en produktionstid på tre till fem sekunder. På Vandalorum presenterar Nordberg tre helt nya objekt och processer. Här premiärvisas även 3 to 5 Minutes – Rapid Handmade Furniture, med möbler som har en produktionstid på tre till fem minuter.
 

Nordberg kommer att finnas på Vandalorum varje torsdag under utställningsperioden och producerar då föremål och möbler utifrån projektens kriterier. Övriga utställningsdagar finns hennes produktion att ta del av på plats.

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här