Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Konserter

 


Foto: Andreas Pålsson
 

24 september 2016
Hans Pålsson, piano


Hans Pålsson är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och utomlands. Han har spelat som solist tillsammans med kända dirigenter så som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling och Esa-Pekka Salonen med flera. Pålsson har en stor bredd i sin repertoar som sträcker sig från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen.

Hans är sedan 1987 professor i piano vid Lunds Universitet, Musikhögskolan i Malmö. Genom åren har han fått många priser och utmärkelser och har tilldelats de kungliga medaljerna Litteris et Artibus och För Tonkonstens Främjande samt är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

   
 


22 maj 2014
Mozart har aldrig varit i Japan - en konsert som är en dokumentär

Den japanska pianisten Asuka Nakamura kom till Sverige för att sätta sig in i de västerländska tonsättarnas värld. Nakamura föddes 1984 i Nagoya i Japan och kom till Sverige som 18-åring. 2011 tog hon solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan med Staffan Scheja som lärare. Sedan hon kom hit har hon brottats med att hitta en balans i sin identitet, i det att vara japanska men att verka i en västerländsk konstform. På konserten spelade hon Ligeti, Tekamitsu, Ravel och Beethoven och släppte in oss i sin kamp och i sitt liv.

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här