Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

ETAPP 2

Den 21 januari 2017 invigde Vandalorum Etapp 2 som inkluderar ytterligare 800 m² till de redan befintliga 3000 m² (från Etapp 1, 2011) utbyggnaden innefattar: en ny utställningslada (Lada 3), Svens veranda samt en förvandling av Lada 2 till Formlada. Formladan är en utställningsplats tillängnad formen där målet är att presentera designföremål och möbelkonst med laddning och starka betydelser samt att ställa formgivarnas processer och berättande i centrum.

Ansvarig arkitekt för utbyggnaden var Magnus Silfverhielm vid AIX Arkitekter i Stockholm med utgångspunkt i Vandalorums originalkoncept av Renzo Piano Building Workshop. Utbyggnaden är finansierad av Vandalorums tre partners: Christina Hamrin, Liljedahl Group och Svenstigs, med ett kompletterande stöd från Boverket.
 
Vandalorum Etapp 2, klart! Foto: John Nelander

 


Vandalorum Etapp 2, inte mycket kvar nu. Otroligt, snart har vi ytterligare en lada för
utställningar med konst och design!
Träfasaden målas med Falu rödfärg och taket kläs i plåt.


 


Lada 3.

 


Här gjuts plattan till Svens Veranda om ska ge Restaurang Syltan fler sittplatser.

 


Lada 3.Lyftkranen på plats för att sätta igång med bygget av Lada 3


Den 16 januari 2016 påbörjades bygget av Etapp 2 med Plankrivningsfest! Omkring 250 personer ur Vandalorums Vänner, Partners och Sponsorer kom till arrangemanget och deltog i föreläsning med formgivare Jonas Bohlin. Därefter gick vi alla ut och tillsammans sprejade på planket med grafittifärg för att sedan gemensamt putta omkull planket.Här faller planket på platsen där Lada 3 ska ligga.

 


Grafittimålning med Vandalorums vänner och Jonas Bohlin.

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här