Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Maria Silfverhielm & Lore Nynnell 6.2 - 28.3 2016

I utställningen ”När allt är sagt talar färgen och formen” möts för första gången Maria Silfverhielms lätta men intensiva bildbroderier och Lore Nynnells naturligt tunga stenskulpturer och formar ett nytt språk i ett nytt rum.

 


MARIA SILFVERHIELM, textil
Är textilkonstnär och verksam i Stockholm. Hon är född Palmqvist och uppvuxen i Glasriket vilket ger en naturlig relation till den konstnärliga uttrycksformen. Hon har studerat textil på Konstfack där hon även varit verksam som pedagog samt varit lektor i formgivning på Linköpings Universitet. Maria Silfverhielm har varit flitigt anlitad med konstnärliga uppdrag och aktiv med egna utställningar. Hennes verk består av bildvävar, applikationer och broderier i stor personlig och lekfull
frihet. Arbetsprocessen är tidskrävande och verken tillkommer i synk med kropp och sinne. Färger och ljus i arbetena är intensiva och samtidigt sköra. Mot bakgrunden av en stor kunskap om det textila hantverket växer ett fritt och kreativt sätt att hantera materialet fram. Kompositionerna är inspirerade av kärl och urnor som symboler för kvinnlighet. Motiv och uttryck uppstår ur upplevelser och möten med kultur, natur och människor.


Lore Nynnell, Skulptur & Maria Silfverhielm, broderiLORE NYNNELL, skulptur
Är skulptör och verksam i Västervik. Hon är född i Danmark och uppvuxen i Brasilien. från 1982 är hon bosatt i Sverige. Hon hade från tidig ålder ett starkt intresse för olika kulturella former, där musiken först kom i fokus. Hon fann dock relativt snabbt att skulptur var hennes konstnärliga uttrycksform. Men hon har hela tiden behållit sin öppenhet för andra kulturyttringar som dans, musik, performance. Lore Nynnells material är sten, och kopplingen till den naturliga stenen, som vi ser den ute i naturen, är tydlig. Hon känner att materialet har sitt eget liv och hon blir det tolkande redskapet. Arbetsprocessen är meditativ. Formerna blir allmänmänskliga, arketypiska, ett språk vi alla kan förstå. Det intressanta med non-figurativ konst är alltid att den kan ge uttryck för takar och upplevelser vi inte har ord för men som ändå känns väsentliga. Hennes verk finns representerad på många offentliga platser och hon har visat sina verk på flertalet utställningar.

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här