Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Dagens lunch

Örtgriljerad svensk gårdskyckling serveras med råstekt broccoli, dragonsky och färskpotatis

Bruno Mathsson-priset 2017 17.6 - 20.8 2017

Bruno Mathsson-priset 2017 går till arkitekterna och formgivarna Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom som tillsammans driver arkitektkontoret TAF i Stockholm. Bruno Mathsson-priset är ett av de stora formgivningsprisen i Norden med en prissumma på 250 000 kronor.

Styrelsen för Karin och Bruno Mathssons fond, som delar ut priset, skriver i sin prismotivering:

Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom – TAF har målmedvetet slipat sitt formspråk till en raffinerad enkelhet, som med ingredienserna humor och portioner av fräckhet framkallar berörande tilltal. En container på gatan eller en skiva på bockar är vardagliga inspirationskällor som utmanat till att gå vidare och skapa en intressant hållbar förnyelse av arketypiska produkter.

Bruno Mathsson-priset delas ut av landshövdingen i Jönköpings län Håkan Sörman lördag den 17 juni 2017 kl 14 vid en ceremoni på Vandalorum. Samtidigt inviger Vandalorum en utställning som presenterar TAFs arbete från grundandet 2002 fram till idag. Här ryms arkitektoniska projekt såväl som möbler, armaturer och bruksföremål för internationellt verksamma producenter. Som en del av utställningen skapar TAF även ett nytt verk som bjuder in publiken att bli medskapare. Utställningen visas i Galleriet och pågår 17 juni-20 augusti 2017.

TAF består av Gabriella Gustafson (f 1974) och Mattias Ståhlbom (f 1971). Gustafson är utbildad vid Konstfack i Stockholm, Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och MFS-studier i Brasilien. Ståhlbom är utbildad vid Konstfack. Han har även studerat etnologi och konstvetenskap vid Stockholms universitet och Umeå universitet. TAF har ställt ut på bl.a. MoMA i New York och finns representerade i den permanenta samlingen hos bl.a. Nationalmuseum i Stockholm och Designmuseum Danmark i Köpenhamn. TAF tilldelades Form Award 2017 i kategorin Årets designer.


TAF, foto: Nicho Södling


Utställningen är producerad av Vandalorum i samarbete med Stiftelsen Karin och Bruno Mathssons Fond
Utställningen möjliggörs av Kulturrådet, Region Jönköpings län och Värnamo kommun
Tack till DS Smith, Kvadrat och Skeppshultstegen

 

Dagens lunch

Örtgriljerad svensk gårdskyckling serveras med råstekt broccoli, dragonsky och färskpotatis

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här