Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Fotbollssamtal med Erik Niva

18:00

Dagens lunch

Rimmad ugnsbakad laxrygg serveras med kräm på rotselleri, ragu på puylinser, rotselleri och örtpotatis

Restaurang Syltan


Foton: Boggi reklambyrå/Vandalorum

 



Välkomna till Restaurang Syltan

Många av Vandalorums gäster kommer inte bara för konst- och designupplevelsen utan även för den goda matens skull. I restaurangen lagas och bakas allt från grunden. Vi använder närproducerade, ekologiska råvaror och är KRAV-certifierade. Förutom dagens lunch på vardagar, serveras en à la carte-meny varje dag till kl 16. Till barnen erbjuds alla rätter till halva priset och för den som vill fika har Syltan ett stort utbud av smörrebröd och bakverk. ”Fräscht, hembakat och vällagat” är omdömet i White Guide som i senaste utgåvan gav Syltan betyget: Mycket god klass!



För att säkert få plats, boka gärna bord på: 0370-30 22 00 eller maila info@vandalorum.se
Öppet varje dag 11-16.30



Dagens Husman

Alla vardagar 11.30-14.00 serverar Syltan dagens lunch
inkl. bröd, smör, sallad, kaffe/te och liten kaka.
Veckans meny hittar du till höger


Vandalorums Vänner har 10% rabatt på allt i restaurang Syltan mellan kl.14-16.30 alla dagar i veckan.
Vi tar emot de flesta betalkort samt Swish som betalningsmedel på plats.
Vi tar ej emot kontanter.



 

 



À la carte

Vi serverar även en härlig à la carte meny varje dag kl.11.30-16.00
 

Hugos isterband från Örserum serveras med örtstuvad potatis,
Syltans rödbetssylt och cidervinägersenap 

169 kr


Färsk pasta tortelloni fylld med ricotta serveras med en krämig
fänkålsbuljong, långbakad rotselleri, hasselnötter och 36 månaders lagrad Parmesan

168 kr


***serveras endast helg*** Dillbakad kummel serveras med krämig buljong på blåmussla,
ångade blåmusslor i vitt vin, brässerad fänkål och krossad färskpotatis

189 kr *


***serveras endast helg*** Svamprisotto med ostronskivling, bakad rotselleri och örtolja
165 kr


Inkl. bröd, smör, sallad och kolsyrat vatten. Lägg till 18 kr för kaffe/te på maten.

_____________________________________________


Barnmeny
 

Ekologiska pannkakor serveras med grädde, sylt och
färsk frukt samt ett glas saft/mjölk

45 kr

Halvportion av samtliga rätter ovan (för barn t.o.m. 12 år)
65 / *90 kr

_____________________________________________


Helgmeny 22-23.9


Dillbakad kummel serveras med krämig buljong på blåmussla,
ångade blåmusslor i vitt vin, brässerad fänkål och krossad färskpotatis

***

Glass från Sänkdalens gård;
välj mellan Lime- och flädersorbet samt Polkaglass


229 kr per pers

serveras 11.30-15.00
Inkluderar bröd, sallad , kolsyrat vatten och kaffe/te.



 


 


Foton: Boggi reklambyrå/Vandalorum



 


Restaurang Syltan är medlem i Regional Matkultur Småland, läs mer här: Regional matkultur Småland samt rekommenderad som ett av Sveriges bästa café genom prestigefyllda White Guide.


Kökschef Christian Ek och bistroansvarig Lena Sjögren som tillsammans med ett dedikerat team driver Vandalorums restaurang Syltan är vinnare av Smålands och Ölands gastronomiska akademis pris i kategorin ”Destinations- och landsbygdsutveckling genom matupplevelse 2018”.

Juryns motivering: "För att ha skapat en restaurang med moderna småländska smaker där allt lagas av närproducerade och ekologiska råvaror. Hit lockas gäster från när och fjärran."


Restaurang Syltan är även 2018 en av tre nominerade till priset årets Kulturrestaurang på Restauranggalan. Vinnaren koras den 22/10 på Cirkus i Stockholm.

Juryns motivering:
"En bra restaurang är en självklar del av detta småländska konstcentrum. Syltan med sin moderna och färgstarka kökskonst är med sin råvarunära attityd och medvetna mångfald en kulinarisk magnet för hela bygden och E4:ans bilister, både hungriga och konstintresserade."


Restaurang Syltan blev 2017 en av tre nominerade till priset årets Kulturrestaurang på Restauranggalan.

Juryns motivering:
”En riktigt bra restaurang är en självklar del av detta småländska konstcentrum. Med modern och färgstark kökskonst, råvarunära attityd och medveten mångfald är Syltan en kulinarisk magnet för hela bygden.”



         

    

 

 

Dagens lunch

Rimmad ugnsbakad laxrygg serveras med kräm på rotselleri, ragu på puylinser, rotselleri och örtpotatis

Serveras på Syltan denna vecka

Vecka 38
Rimmad ugnsbakad laxrygg serveras med kräm på rotselleri, ragu på puylinser, rotselleri och örtpotatis
Pris: 125 kr
Ljummen medelhavssallad på rostad aubergine zucchini, bakad citron, fetaost och rödlök
Pris: 125 kr
Svampfyllda kroppkakor med krispig ostronskivling, brynt smör, rotselleri och sojalingon
Pris: 125 kr
Dagens lunch inkluderar: smör, bröd, salladsbuffé, mineralvatten, kaffe/te samt liten kaka.

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här