Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Dagens lunch

Fänkålsrostad gårdskyckling från Movitz gård i Trollhättan serveras med balsamvinägersky, kräm på pumpa, syltad pumpa och smörad färskpotatis

Fredrik Lindqvist 17.6 - 20.8 2017

Fredrik Lindqvist är uppvuxen I Bromölla. Han har gått på Umeå Konsthögskola och Konstakademien i Düsseldorf. Varefter han slog sig ner i sydtyska Ingolstadt, där han numera är verksam, samt i skånska Arkelstorp.

Hans teknik är träsnitt, fast oväntat stora och tryckta på mjukt tyg. Med tjock svart tråd hopsydda delar. En alldeles egen metod, kraftfull och övertygande. Även om den förstås bottnar i den äldsta grafiska tryckmetoden, och man kan känna den tyska traditionen av expressionism i ryggmärgen.

Tekniken är en bärande del av bildernas berättelse: Vi får processa mönster, färger, former och dynamiskt krängande rum. Uppkäftiga färger och märkbart snittade konturer. Här berättas sagor om vår egen tid, farhågor och förhoppningar: som i verkligheten är det mycket som krockar, i både disharmoni och skönhet. Konstnären har en fascination och ett engagemang för människan och hennes värld. Men förmedlar kanske inte socialt patos eller samhällskritik i vanlig mening, utan ser den som den tragedins och komedins skådeplats den faktiskt är. Vi kan slukas av djungeln, både den verkliga och den i överförd bemärkelse, men samtidigt hänföras och känna skräckblandad förtjusning. Allt är bekant och skrämmande annorlunda.


Dressed to kill, 220 x 250 cm, 2015 
Fotograf: Reinhard Dorn

Dagens lunch

Fänkålsrostad gårdskyckling från Movitz gård i Trollhättan serveras med balsamvinägersky, kräm på pumpa, syltad pumpa och smörad färskpotatis
fredag 22 juni, 11:00
lördag 23 juni, 11:00
måndag 25 juni, 09:30
lördag 30 juni, 07:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här