Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Dagens lunch

Fänkålsrostad gårdskyckling från Movitz gård i Trollhättan serveras med balsamvinägersky, kräm på pumpa, syltad pumpa och smörad färskpotatis

Smålands Konstarkiv: Julia Bondesson 2.9 - 5.11 2017

Julia Bondessons främsta uttrycksmedel är skulpturer i trä. Här finns kopplingar både till en Rehnqvistsk tradition och till asiatisk dockteater. Med kroppen i stelnade rörelser frammanas existentiella frågor, lågmält men starkt och berörande.

Julia Bondesson gick ut Kungl. konsthögskolan 2011. Hon är dessutom utbildad på universitet i Thailand, Japan och Taiwan.  Konstnären är bosatt och verksam i Killeberg, Skåne, på gränsen till Småland.

Julia Bondesson tilldelas Sven Lundhs stipendium med motiveringen:
”Julia Bondesson berör. Med känsligt ofullkomliga träskulpturer, besläktade med den asiatiska dockteater hon lärt sig bemästra, ger hon arketyper och frammanar frågor om hur det är att vara människa. Det gemensamma och det specifika. Rörelse och dans ökar närvaron. Med en lyhördhet inåt och kroppen som arbetsfält, gör hon det lågmälda hörbart, det osynliga och outtalade, mellan rum och rubriceringar, uppenbart. Hon låter oss inte vända bort blicken från det mänskliga.”


Titel/Title: Eviga gester (krypande) Eternal Gestures (Crawl)
År/Year: 2011
Material: Poppel och textil/Polar and textile


 

Dagens lunch

Fänkålsrostad gårdskyckling från Movitz gård i Trollhättan serveras med balsamvinägersky, kräm på pumpa, syltad pumpa och smörad färskpotatis
fredag 22 juni, 11:00
lördag 23 juni, 11:00
måndag 25 juni, 09:30
lördag 30 juni, 07:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här