Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Dagens lunch

Biff på småländsk kycklingfärs serveras med senapssky, morotskräm, bakad morot och persiljerisotto

Smålands Konstarkiv: Sara Möller 21.1 - 17.4 2017

Sara Möllers keramiska objekt är kompromisslösa och nerviga, avslöjande fast förklädda. Leran är grundelementet, använts sedan urminnes tider och en del av vår jord, men hos Sara förbundet med andra material, ibland otänkbara. Hon tänjer på våra gränser och konventioner, men ger oss intressanta nya möjligheter när vi går in i hennes bilvärld.

I utställningen Habitus låter konstnären ett landskap i lera växa fram, en ursprunglig värld, som från jordens innandöme.

Sara Möller är född 1982 i Småland och verksam i Göteborg. Hon tog sin masterexamen i keramik på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg 2009. 2013 tilldelades hon Beckers prestigefyllda konstnärsstipendium som också resulterade i en stor utställning på Färgfabriken i Stockholm samma år. Hon tilldelades Konstnärsnämndens 2-åriga arbetsstipendium 2014. Sara har varit delaktig i olika Artist in residenceprogram runt om i Europa, nu senast i Guldagergaard International Ceramic Research Center i Skaelskör i Danmark. Under 2017 uppförs Sara Möllers offentliga konstverk Pissed Elin i Växjö.

Dagens lunch

Biff på småländsk kycklingfärs serveras med senapssky, morotskräm, bakad morot och persiljerisotto

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här