Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Akademisk Hörna

09:30 till 17:00

Dagens lunch

Hugos älgisterband serveras med persiljestuvad potatis från Gotland, krispig ostronskivling, picklade rödbetor och cidervinägersenap

Vernissage Julia Bondesson

Vernissage Julia Bondesson, Smålands Konstarkiv i lada 3.

 Utställningen invigs av Mårten Castenfors, chef Liljevalchs konshall.


Julia Bondessons främsta uttrycksmedel är skulpturer i trä. Här finns kopplingar både till en Rehnqvistsk tradition och till asiatisk dockteater. Med kroppen i stelnade rörelser frammanas existentiella frågor, lågmält men starkt och berörande.

Julia Bondesson gick ut Kungl. konsthögskolan 2011. Hon är dessutom utbildad på universitet i Thailand, Japan och Taiwan.  Konstnären är bosatt och verksam i Killeberg, Skåne, på gränsen till Småland.

Julia Bondesson tilldelas Sven Lundhs stipendium med motiveringen:
”Julia Bondesson berör. Med känsligt ofullkomliga träskulpturer, besläktade med den asiatiska dockteater hon lärt sig bemästra, ger hon arketyper och frammanar frågor om hur det är att vara människa. Det gemensamma och det specifika. Rörelse och dans ökar närvaron. Med en lyhördhet inåt och kroppen som arbetsfält, gör hon det lågmälda hörbart, det osynliga och outtalade, mellan rum och rubriceringar, uppenbart. Hon låter oss inte vända bort blicken från det mänskliga.”


Titel/Title: Eviga gester (krypande) Eternal Gestures (Crawl)
År/Year: 2011
Material: Poppel och textil/Polar and textile

 

Datum: 
lördag 2 september, 14:00
torsdag 19 oktober, 09:30
torsdag 19 oktober, 14:00
söndag 29 oktober, 14:00
måndag 30 oktober, 13:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här