Lediga tjänster

Bli en del av Vandalorum! Här annonserar vi lediga tjänster och informerar om hur du kan bli volontär.

Praktisera i trädgården

Just nu finns det möjlighet att söka praktikplats i Piet Oudolfs trädgård på Vandalorum!

Studerar du till trädgårdsmästare eller går en likvärdig utbildning är du välkommen att höra av dig med en intresseanmälan till administrativ chef Malena Sandahl.

Spontanansökan

Just nu har vi tyvärr inga lediga tjänster, men du är alltid välkommen att skicka in en spontanansökan (CV + max 1 A4-sida) där du beskriver vem du är och varför just du vill jobba på Vandalorum.

Du kan även anmäla dig till våra nyhetsbrev där vi annonserar ut lediga tjänster.

Praktik

Om du ska utföra praktik inom ramen för dina eftergymnasiala studier, alternativt om du beviljats praktik från Arbetsförmedlingen, är du välkommen att skicka en ansökan till oss.

Vi tar även emot praktikanter från grundskola och gymnasium i mån av tid.

Utställningsvolontär

Nu söker vi fler volontärer som vill vara värdar i våra utställningar! Som volontär bidrar du till ett mervärde för våra besökare genom att vara tillgänglig i utställningssalarna och svara på enklare frågor om utställningarna och Vandalorum. Våra volontärer är mycket uppskattade bland våra besökare! Inga specifika förkunskaper krävs.

Som tack för ditt engagemang erbjuder vi

• lunch och fika i Vandalorums restaurang i samband med volontärspasset
• förhandsvisning av ny utställning tillsammans med utställande konstnär/formgivare eller motsvarande
• fritt deltagande i utvalda föreläsningar och aktiviteter under året

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse som utställningsvolontär? Skicka ett mail till vår konstpedagog Ida Olsson.

Oudolfs volontärer

Vandalorum startade 2023 en volontärsverksamhet knuten till trädgården, med tre huvudsakliga syften: social hållbarhet, eget skapande och kollektiv fortbildning. Verksamheten har idag deltagare från olika generationer från hela södra Sverige, som träffas varje vecka och delar erfarenheter, kunskap och umgänge.

Programmet leds av Vandalorums trädgårdsmästare och trädgårdspedagog Gunhild Øibakken Pedersen. Volontärerna får träffa Piet Oudolf när han är på plats. Bland deltagarna finns landskapsarkitekter, trädgårdsdesigners, trädgårdsmästare och hängivna hobbyodlare.

Som tack för ditt engagemang erbjuder vi

• måltid och fika i Vandalorums restaurang i samband med volontärspasset
• förhandsvisning av ny utställning tillsammans med utställande konstnär/formgivare eller motsvarande
• fritt deltagande i utvalda föreläsningar och aktiviteter under året

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse som trädgårdsvolontär? Skicka ett mejl till vår trädgårdspedagog Gunhild Øibakken Pedersen.