Ett monumentalt konstverk att ofta återvända till. En dynamisk process som ständigt förändras, där ingen dag är den andra lik.

Piet Oudolfs trädgård på konst- och designmuseet Vandalorum är hans första vid en nordisk kulturinstitution och innehåller bl.a. en 3 500 m² stor perennäng. Oudolf är en av världens främsta trädgårdsdesigners som skapat trädgårdarna vid The High Line i New York, Vitra Design Museum i Weil am Rhein och restaurang Noma i Köpenhamn. Oudolf arbetar med en naturalistisk odlingsdesign som är förankrad i platsen och naturen runtomkring. Han skapar trädgårdar vars växtlighet skiftar och tilltalar under alla fyra årstider.

"Jag är mycket glad att vi har börjat skapa en trädgård på Vandalorum, en trädgård som kommer att samspela med den vackra naturen runt museet. En trädgård är inte en målning som du tittar på utan en dynamisk process som hela tiden förändras, och som du ständigt kan återvända till." — Piet Oudolf

Tack till: Hjalmar Wicanders Fond, Bertil & Britt Svenssons stiftelse för belysningsteknik, Mats Skogsfors, Estrid Ericsons Stiftelse och Vandalorums Partners: Hamrin, Liljedahl, Svenstig.

Broschyr

Press

Se bilder

Bilden visar Vandalorums trädgård.
Bilden visar trädgården.
Bilden visar Vandalorum och trädgården.
Bilden visar trädgårdsdesigner Piet Oudolf och museichef Elna Svenle.
Bilden visar Vandalorums trädgård.
Bilden visare blommor.
Bilden visar blommor.