Ditt besök

En ny upplevelse varje gång. Välkommen till ett mångfasetterat museum.

Öppettider

juli–augusti
måndag till söndag kl. 10–17

september–oktober
måndag till söndag kl. 10–16

november–februari
tisdag till söndag kl. 10–16

mars–juni
måndag till söndag kl. 10–16

Vi har stängt julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton, nyårsdagen, midsommarafton och midsommardagen.

Entrépris

Vuxen
130 kr

Pensionär & student
110 kr

T.o.m. 18 år
0 kr

Vandalorums Vänner
0 kr

Vi tar emot de flesta betalkort samt Swish. Ej kontanter.

Hitta hit

Adress
Skulpturvägen 2
331 44 Värnamo
Vandalorum ligger i Sydsvenska krysset där E4:an och riksväg 27 möts (avfart 84 från E4:an).

Parkering & laddning
Gratis parkering för Vandalorums gäster för både personbil och buss.
Du kan ladda din elbil med Parkster eller appfritt via QR-kod under tiden du besöker Vandalorum.

Kollektivtrafik
Det går alldeles utmärkt att resa kollektivt till Vandalorum. Tågstation Rörstorp är beläget 1,2 km från Vandalorum och därifrån går du via en naturskön grusväg utmed konstverket All Inclusive, skapat av konstnären Klas Barbrosson.

Du kan även resa till oss med Länstrafikens Regionbuss linje 202 som stannar precis utanför Vandalorum.

Vandalorums Vänner

Vandalorums Vänner är vår kärntrupp som ger viktigt stöd till våra utställningar och pedagogiska aktiviteter. Ditt och alla vänners intresse och personliga engagemang är ovärderligt!

Medlemskategorier

Samtliga medlemskap gäller i 12 eller 36 månader fr.o.m. startdatum.

Individuellt medlemskap 1 år
450 kr
Individuellt medlemskap 3 år
1200 kr

Parmedlemskap 1 år
700 kr
Parmedlemskap 3 år
1900 kr

Guldmedlem 1 år
2500 kr
Guldmedlem 3 år
7000 kr

Familj

På Vandalorum månar vi lite extra om våra yngsta besökare. I vår Formstudio kan ni slå er ner och skapa tillsammans. Under skolloven ordnar vi aktiviteter för lediga barn! Håll utkik i vår kalender.

I restaurangen finns alla rätter att beställa som barnportion. Vi serverar även barnens favorit – pannkakor med färsk frukt, grädde och sylt. Det finns barnstolar att tillgå och självklart hjälper vi till och värmer medhavd barnmat. Konstknep och kritor, samt barnböcker finns till utlåning om lunchen känns lång för våra mindre gäster.

På vardagarna tar vi emot skolklasser för att samtala kring konsten. Mer information och program för skolan finns under Studio.

Fri entré till våra utställningar för alla t.o.m. 18 år.

Grupp

Har ni vägarna förbi Värnamo med er grupp eller buss? Gör ett stopp på Vandalorum, byggt enligt ett orginalkoncept av den italienske världsarkitekten Renzo Piano. Vandalorum är beläget i det s.k. Sydsvenska krysset där E4:an korsar väg 27. Ett perfekt stopp på vägen, ett stenkast från avfart 84. Vi erbjuder fika och lunch i vacker miljö med möbeldesign i världsklass samt en kulturell upplevelse – en uppskattad paus på vägen!

Vuxen
Entré samt guidad visning (45 min) av pågående utställningar: 195 kr
Max 30 pers. per grupp, är ni fler finns det möjlighet att boka parallella visningar.

Entré samt introduktion (15 min) av pågående utställningar: 135 kr
Introduktion ges i entrén för hela sällskapet innan ni besöker utställningarna på egen hand.

Senior/student
Entré samt guidad visning (45 min) av pågående utställningar: 175 kr
Max 30 pers. per grupp, är ni fler finns det möjlighet att boka parallella visningar.

Entré samt introduktion (15 min) av pågående utställningar: 125 kr
Introduktion ges i entrén för hela sällskapet innan ni besöker utställningarna på egen hand.

Grupplunch
fr. 205 kr
(se menyförslag nedan)
Inkl. varmrätt, sallad, bröd, vatten, kaffe och liten kaka

Fika
Kaffe och tårtbit: 90 kr
Kaffe och fralla: 90 kr
Kaffe och smörrebröd: 120 kr

Priser ovan (inkl. moms) gäller för grupper från 15 personer eller fler, är ni färre än 20 personer utgår en fast kostnad för guidad visning och entré.

Konferens & evenemang

På Vandalorum finns unika möjligheter att anordna minnesvärda arrangemang i en kreativ och annorlunda miljö där vi skräddarsyr ett paket utifrån just dina behov! Restaurangen komponerar en härlig meny och självklart ingår alltid entré till aktuella konst– och designutställningar i paketet. Vi erbjuder också en visning av våra utställningar eller Piet Oudolfs trädgård, ett uppskattat avbrott under dagen som ger mervärde och en upplevelse utöver det vanliga. Som sponsor har du såklart rabatt enligt avtal.

Vandalorum är beläget i det s.k. Sydsvenska krysset där E4:an korsar väg 27 (avfart 84). En perfekt mötesplats att sammanstråla på!

Våra lokaler

Vandalorum har två stycken lokaler: Bruno Mathsson som ligger på administrationsplan samt Galleriet som kan ta upp till 180 personer och ligger på markplan. Alla konferenslokalerna har ett fantastiskt ljusinsläpp och är försedda med teknisk utrustning. I samtliga lokaler finns vatten, färsk frukt och karameller. Allt för att hålla energin och humöret på topp!

Vandalorums restaurang
I restaurangen lagas och bakas allt från grunden. Vi använder närproducerade, ekologiska råvaror och är KRAV-certifierade. När du bokar ett evenemang på Vandalorum ingår allt. Från rykande hett kaffe med smörrebröd, till njutbara luncher och smarriga bakverk.

Tillgänglighet

Alla besökare är välkomna till Vandalorum och vi strävar efter att vara så lättillgängliga som möjligt.

Parkering för personbil och buss finns i direkt anslutning till museet och är gratis för alla besökare. Här finns också möjlighet att ladda sin elbil. För personer med funktionsvariation har vi en parkering precis utanför vår stora entré. I våra lokaler finns inga trösklar vilket gör det lätt för barnvagnar, rollatorer och rullstolar att ta sig fram. På entréplan har vi en toalett för personer med funktionsvariation och det finns även en i källarplan. Skötbord hittar du på toaletten bredvid vår butik i anslutning till entrén samt i källarplan. Till källarplan samt administrationsplan (2a våning) där konferensrum Bruno Mathsson är beläget kommer du enkelt med vår stora hiss.

I entrén finns fällpallar att låna för den som behöver ta sig en paus i utställningarna och i kapprummet hittar du en obevakad garderob samt låsbara skåp. Vi har en rullstol att låna ut vid behov. Cyklar finns att låna gratis sommartid, fråga personalen i receptionen. Vid samtliga guidade visningar används röstförstärkare s.k. Whispers. Är du tveksam om just du kan ta dig fram obehindrat under ett besök är du varmt välkommen att ringa oss. Vi vill att alla ska få en så bra upplevelse som möjligt på Vandalorum!

Assistanshund får vistas i alla publika utrymmen.

Vandalorum är ansluten arrangör till Pluspolare-kortet.