Bruno Mathsson Design Residency

Huset för residenset i Värnamo, ritat av Bruno Mathsson
Bruno Mathsson Design Residency är ett nystartat residens som erbjuder en internationell designer tid för efterforskning, utveckling, nätverkande och fokus, inom ramen för Vandalorum och Jönköping-regionens omfattande tillverkningsindustri.

Under vistelseperioden erbjuds designern att under en månad bo i ett hus ritat av den inflytelserika arkitekten och möbeldesignern Bruno Mathsson (1907–88). Huset, från 1955, är beläget i Bruno Mathssons hemstad Värnamo och beställdes ursprungligen av Sven Lundh (grundare av Källemo och initiativtagare till Vandalorum). Under sin vistelse får designern möjlighet att besöka den omfattande möbel- och tillverkningsindustrin i Jönköpingsregionen, baserat på designerns val och intressen. Designern erbjuds även en fördjupning i Bruno Mathssons gärning och är inbjuden att hålla en offentlig föreläsning på Vandalorum.

Jury: Dr. Mateo Kries, museichef, Vitra Design Museum; Jenny Nordberg, designer; Magnus Jonsson, kulturutvecklingschef, Region Jönköpings län; Lennart Alves Gernes, bild- och formutvecklare, Region Jönköpings län; samt Elna Svenle, museichef, Vandalorum.

Ansökningsperiod

Alla internationella formgivare och designers, som är baserade utanför Sverige, är välkomna att ansöka. Just nu är ansökningsprocessen stängd.

Om Bruno Mathsson Design Residency

Bruno Mathsson Design Residency drivs av Region Jönköpings län och Vandalorum, med stöd av IASPIS/Konstnärsnämndens internationella program inom bild- och formområdet och Värnamo kommun, i samarbete med entreprenör och möbelsamlare Johan Sjöberg, Bruno Mathsson International och Stiftelsen Karin och Bruno Mathssons fond.

Se stipendiater

Tidigare projekt

No items found.

Se bilder

No items found.

Mera från studion

Se allA