Cyklar!

Cykeln som idé & form

16
/
4
2011
7
/
8
2011
2011
Lada 1
Smålands Konstarkiv
Bilden visar de cyklas som ställdes ut i samband med utställningen Cyklar!
Cykeln är det mest globala och därmed det mest humanitära fortskaffningsmedlet. Ett i allra högsta grad socialt medium och en tidsmaskin för framtiden.

Sedan länge är cykeln det snabbaste sättet att ta sig fram ovan jord i vilken storstad som helst. Vi vill presentera cykeln som ett redskap för hälsa och miljö. Ett klimatsmart alternativ som kan bli en folkrörelse igen, så som det faktiskt var en gång. Men cykeln är också varje nutida designers dröm: handbyggda, formgivna med kärlek och omsorg eller prestige. Cykeln är objekt för åtrå, men också instrumentet som framkallar drömmen om ett fritt, friskt och sunt liv.

Utställningen visar designade och handbyggda cyklar. Vi hyllar formgivningen, hantverket, skönheten och funktionen. Till Vandalorum kommer cyklar från Sverige och Danmark, liksom från de stora cykelländerna Kina, Holland, England, Italien och USA. Cykeln är det mest globala och därmed det mest humanitära fortskaffningsmedlet. Ett i allra högsta grad socialt medium och en tidsmaskin för framtiden.

Tack till: Sparbankstiftelsen Alfa, Skeppshultcykeln AB

Foto: Johann Bergenholtz

No items found.

Se bilder

No items found.

Press och recensioner

No items found.

Tidigare utställningar

Se allA