Jenny Nordberg

3 till 5

28
/
2
2015
6
/
4
2015
2015
Galleriet
Smålands Konstarkiv
Bilden visar utställningen 3 till 5 med Jenny Nordberg.
Går det att göra unika handgjorda objekt skitfort? Industridesigner Jenny Nordberg undersöker hur det unika i det handgjorda och det snabba i det massproducerade kan kombineras.

Jenny Nordberg (f. 1978, verksam i Malmö) är industridesigner som jobbar utforskande, experimentellt och gränsöverskridande. Ett viktigt mål för henne är att utöka designerns roll till att inkludera frågor om produktion, konsumtion, hantverk och återvinning.

I denna utställning tar hon utgångspunkt i hur vi tillverkar och konsumerar idag, hur vi gjort historiskt och hur vi skulle kunna göra framöver. Hon presenterar två projekt. Det första, 3 to 5 Seconds – Rapid Handmade Production, har pågått sedan 2014 och här visas tre helt nya delar. Gemensamt för samtliga objekt i detta projekt är att de kan produceras på tre till fem sekunder. I utställningen premiärvisas även 3 to 5 Minutes – Rapid Handmade Furniture, med möbler med en produktionstid på tre till fem minuter.

Nordberg finns på plats varje torsdag under utställningsperioden och producerar då föremål och möbler utifrån projektens kriterier.

Tack till: Region Jönköpings län, AB Strömslunds Snickerifabrik

Foto: Johann Bergenholtz

No items found.

Se bilder

No items found.

Press och recensioner

No items found.

Tidigare utställningar

Se allA