Pierre Sindre

Små stad

27
/
6
2019
18
/
8
2019
2019
Galleriet
Smålands Konstarkiv
Bilden visar utställningen Små stad med Pierre Sindre.
Pierre Sindres formgivning tar sin utgångspunkt i materialets möjligheter och utmaningar. Verken i denna utställning har inspirerats av storstadens puls och moderna arkitektur med höghus, vägkonstruktioner och belysning.

Objekten som visas är både lekfulla och minimalistiska och fungerar såväl som skulpturer som möbler. Skrapan är också ett skåp, den skulpturala bänken Bro och armaturen E4:an. Även utställningens namn visar på Sindres lekfullhet med dess dubbla betydelse: dels anspelar titeln på Sindres egen uppväxt i en småstad, dels är möblerna som miniatyrer av stadens arkitektur. Flera av möblerna som visas har tillverkats i samarbete med de lokala producenterna Blond Belysning, Källemo och SMD Design, vilka Pierre Sindre haft nära samarbete med under flera år. Vissa visas för första gången.

Pierre Sindre (f. 1974) är möbel- och inredningsarkitekt, utbildad inom inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. Sindre har fått flera utmärkelser för sin formgivning, bl a, Årets möbel Sköna hem 2015, Årets utemöbel Elle Decoration 2018 samt Residence utmärkelse Årets Lauritz Icon 2018 och Årets möbel Elle Decoration 2018.

Foto: Vandalorum

No items found.

Se bilder

No items found.

Press och recensioner

No items found.

Tidigare utställningar

Se allA