Universitetsprojekt 2018

Från industriavfall till designprodukter

9
/
11
2018
16
/
1
2019
2018
Galleriet
Smålands Konstarkiv
Bilden visar studentutställningen i Galleriet.
Är avfall industrins mest outnyttjade resurs?

I detta omfattande projekt deltar ett 60-tal studenter från kandidat- och masterutbildningar inom design och inredningsarkitektur vid Konstfack i Stockholm, Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet i Växjö. De 12 industrierna som deltar är alla baserade Gnosjöregionen: DS Smith Packaging, Gafs Kartong, Garo, HordaGruppen, Horda Stans, Källemo, Mikroponent, Proton Lighting, Stolab, Strömslunds Snickeri, Swedese och Värnamo Sängkläder.

Syftet med samarbetet är att de deltagande industrierna tillsammans med studenterna ska ges förutsättningar att analysera industrins avfall samt finna nya sätt att värdera och använda det. Studenternas uppgift är att utforska hållbarhet och cirkulär ekonomi samt tillsammans med den aktuella industrin utveckla idéer för material- eller produktframställning baserad på det avfall som den specifika industrin genererar.

Bakgrunden till projektet är utställningen Wasteland – från avfall till arkitektur av Lendager Group (ledande arkitektfirma, materialutvecklare och strateger inom cirkulär resursanvändning och återbruk) som visas parallellt på Vandalorum.

Tack till: Naturvårdsverket/Klimatklivet, Region Jönköpings län

Foto: John Nelander

No items found.

Se bilder

No items found.

Press och recensioner

No items found.

Tidigare utställningar

Se allA