Maria Hall

Spegling

2
/
6
2018
26
/
8
2018
2018
Lada 2
Smålands Konstarkiv
Bilden visar ett verk av Maria Hall som visas i utställningen Spegling.
En värld av obestridlig skönhet, in i minsta grässtrå. En skönhet på intet sätt insmickrande, med både romantiska och vetenskapliga övertoner.

I teckning som målning frammanar Maria Hall en värld av upplevelse vi förmodligen annars skulle gå miste om. Det skira och det oansenliga får nya dimensioner - blir angeläget och omistligt. Motiven är oftast hämtade från naturen men ger inblickar i platser vi själva inte skulle hitta fram till.

I Halls oljemålningar på duk och pannå tillåts vi göra våra egna upptäckter. I processen kan vi lära känna både oss själva och möjligen konstnären. Lyhördheten får sin belöning. Med detta sagt är det ändå en utmaning att låta sig omslutas av hennes måleri.

Halls måleri är en värld av obestridlig skönhet, in i minsta grässtrå: av både kraft och skörhet. En skönhet på intet sätt insmickrande, med både romantiska och vetenskapliga övertoner. Här finns en fingertoppskänsla som inte väjer för något, av en konstnär med respektingivande integritet.

Maria Hall föddes i Göteborg 1964 och är idag verksam i Stockholm. Hon är utbildad vid Kungl. Konsthögskolan och Konsthögskolan Valand. Idag finns hon representerad i samlingarna vid bl.a. Göteborgs Konstmuseum, Kalmar Konstmuseum och Statens Konstråd. Hon har tidigare haft utställningar på bl.a. Dunkers Kulturhus, Kristianstads Konsthall, Kalmar Konstmuseum och Göteborgs Konstmuseum.

Utställningen är skapad i samarbete mellan Vandalorum och Smålands Konstarkiv.

Foto utställning: John Nelander. Foto enskilda verk: Mattias Lindbäck

No items found.

Se bilder

No items found.

Press och recensioner

No items found.

Tidigare utställningar

Se allA