Universitet

Bilden visar ett utbildningssamarbete i samband med utställningen Wasteland 2018.
Vandalorum arrangerar workshops, utställningar och andra projekt på universitetsnivå. 2023 startade Vandalorum ett för Sverige unikt utbildningsprogram där konst- och designstudenter vid svenska lärosäten samarbetar med småländsk industri.
Pågående utbildningsprogram:
Konst & industri

Under våren 2023 inledde Vandalorum och The Hamrin Foundation ett för Sverige unikt utbildningsprogram där konst- och designstudenter vid svenska lärosäten samarbetar med småländsk industri. Programmet möjliggör interdisciplinära möten och samarbeten. Genom kritiska undersökningar av material, process och produkt är målet att generera utbyten av perspektiv och förhållningssätt. Programmet har sin hemvist på Vandalorum, där varje projekt presenteras i en publik utställning, och leds av konstnär Oscar Guermouche.

Programmet Konst & industri på Vandalorum drivs i samarbete med och med stöd av The Hamrin Foundation, en stiftelse som skapar interdisciplinära projekt som förflyttar samhället, akademin och näringslivet. The Hamrin Foundation investerar i forsknings- och utvecklingsprojekt inom bl.a. media och viktiga samhällsfrågor. The Hamrin Foundation grundades 1986 i Småland och har sedan 1988 investerat cirka 320 miljoner kronor i forskning.

Se stipendiater

No items found.

Tidigare projekt

Se bilder

No items found.

Mera från studion

Se allA